Yazılar

Botox

Botulinum toksini (Botox, Dysport) bakteriden elde edilen ve kasları geçici olarak işlev dışı bırakan bir toksindir. En sık olarak, kaşlarını çatan kişilerde kaş çatma çizgilerini ortadan kaldırmak için kullanılır. Ayrıca, alın, göz kenarı, boyundaki kırışıklıkların açılması ve önlenmesinde ilk tercih edilen tedavidir. Güldüğünde diş etleri görünen kişilerde de kullanılır.

Botox Bilgilendirme

Botox uygulaması yüz gençleştirme ve kırışıklık tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Botox, Clostridium adı verilen bir bakterinin toksinidir. Labaratuar ortamında üretilip, steril şartlarda, flakan içinde sunulmaktadır. Uygulanan kasların kasılmasına engel olarak, istenmeyen mimiklerin ve çizgilerin giderilmesinde kullanılır. Kaş arası, alın, göz kenarları, gözaltı ve boyun kırışıklarının tedavisini sağlar.Etkisi işlemden sonra üçüncü günde başlar, 15 günde en iyi etkiye ulaşır, bazı kişilerde tam etkinin görülmesi bir ayı bulabilir. Botox’un kalıcılığı dört aydır, etkisi uygulamadan sonra gittikçe azalarak dört ayın sonunda tamamen kaybolur. Bu nedenle 4-6 ay arayla tekrar edilmesi gerekir. Anestezi gerektirmez, duyarlı kişilerde işlemden önce uyuşturucu kremler uygulanabilir.

Botox uygulamasından sonra iğne yerlerinde şişlik, morarma (1-4 hafta arasında düzelir), ağrı, asimetri, mikrobik enfeksiyon oluşabilir. Baş ağrısı, kaşların aşırı miktarda kalkması, göz kapağında düşme(3-8 hafta arasında düzelir) görülebilir. Damar içine enjeksiyon yapılırsa damar tıkanıklıkları oluşabilir, ilaç kan damarı içine girerek başka bölgelere göç edebilir. Kalıcı ağrı, duyu kaybı, terlemede azalma oluşabilir. Botulinum toksinine karşı nadiren de olsa alerji oluşabilir. Alerji olduğunda yüzde, dudaklarda şişme, daha şiddetli reaksiyonlarda soluk borusunda tıkanma, tüm vücutta şişlik ve kaşıntı meydana gelebilir. Botox uygulaması cildin doğal yapısına, kişisel özelliklere, uygulanan bölgeye göre her insanda aynı sonucu vermeyebilir, kısmi farklılıklar gösterebilir. Önceden var olan kusurlar daha belirgin hale gelebilir. Botox uygulamasından 15 gün sonraki kontrolde, gerekirse rötuş uygulanabilir.

İşlemden üç gün öncesinde Aspirin, Coumadin, Plavix gibi kan sulandırıcılar kesilmeli, son üç gün içinde Apranax, Cataflam gibi ağrı kesiciler kullanılmamalı, E vitamini, çiğ soğan, sarımsak, limon, kiraz gibi kan sulandırıcılar tüketilmemelidir.

Botox yapıldıktan sonra bölgenin 2 saat su ile temas etmemesi gerekmektedir, uygulamadan sonraki 8 saat boyunca Botox’ un istenmeyen kas gruplarına dağılmaması için uygulama yerleri ovalanmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaşlar alınmamalı, eğilerek ağır iş yapılmamalıdır. Şişlik ve morluk için doktorunuzun önereceği tedavilere başvurulabilir.

Botox Uygulaması Hazırlığında, İnce Ayrıntılar

Merdiven altı botoks uygulamalarına dikkat!

Merdiven altı yerlerde yapılan dolgu ya da botoks uygulamaları, körlük dahil istenmeyen birçok komplikasyonla sonuçlanabilir. Bu tarz işlemlerin güzellik salonlarında yapılması kesinlikle yasaktır. Unutmayın sağlığınız çok kıymetli.

3 bölge botox yaptır yaza hazırlık hediyesini kendin belirle!